Spring naar inhoud

Bibliotheek Wateringse Veld

Wat vind jij belangrijk voor de bibliotheek?

De bibliotheek in Wateringse Veld wordt vernieuwd! Wat vind jij belangrijk voor de bibliotheek? We horen graag jouw ideeën!

De locatie van de bibliotheek blijft hetzelfde maar de bibliotheek wordt van binnen anders ingericht. Ook kijken wij opnieuw naar de activiteiten die we aanbieden. Samen maken we een bibliotheek die echt bij Wateringse Veld past. Wat wil jij doen in de bibliotheek? Denk mee en vul de vragen in!

Start de vragenlijst
Hou mij op de hoogte
Translate this page Translate this page Translate this page
Hoe kan ik meedoen?
Vul de vragenlijst in

Wat vind jij belangrijk voor de bibliotheek? Denk mee en vul de vragen in! Dit kan tot en met 29 september.

Geef je wensen door in de bibliotheek

Liever offline meedenken? Kom langs en geef je mening in de bibliotheek.

Ontmoet ons op het Zomerfestijn of op straat

Op 16 juni 2024 stonden we op het Zomerfestijn in het Vlietpark en zullen een aantal keer op straat in de wijk bewoners spreken.

Blijf betrokken en doe mee

Wil je later ook nog meedenken over de activiteiten? Bekijk in de tijdlijn wanneer je opnieuw mee kunt doen en meld je aan voor updates.

Meer over dit project

Waarom wordt de bibliotheek opnieuw ingericht?

In de bibliotheken in Den Haag komen mensen al lang niet meer alleen om boeken te lenen. Er zijn ook veel lezingen, debatten, studieplekken en taallessen. We willen meer doen met de wijkbibliotheken, zoals extra plekken maken voor huiswerkbegeleiding en lessen in kunst en computers. Ook zullen een aantal wijkbibliotheken opnieuw worden ingericht.

De bibliotheek in Wateringse Veld zal worden vernieuwd, omdat deze ook toe is aan een nieuwe en frisse uitstraling. Door de bibliotheek opnieuw in te richten, zorgen we voor een gastvrije, inclusieve en toekomstgerichte ruimte. Samen met de bewoners zorgen we ervoor dat de bibliotheek echt past bij Wateringse Veld.

Hoe kan ik meedoen?

Van 11 juni tot en met 29 september kun je delen wat jij belangrijk vindt voor de bibliotheek. Wat kan de bibliotheek verbeteren, welk soort activiteit vind je leuk en waarin kan de bibliotheek een echte aanvulling zijn voor de wijk? Meedoen kan digitaal en in de bibliotheek of op straat. Ook praten we met kinderen van verschillende scholen over hun wensen en ideeën voor de jeugdafdeling.

Eind 2024 kan je opnieuw meedoen. Dan gaan we verder doorvragen over de activiteiten in de bibliotheek. Ook kunnen kinderen van verschillende scholen het leukste ontwerp kiezen voor de jeugdafdeling.

Met de antwoorden van bewoners maakt de bibliotheek een ontwerp voor de nieuwe inrichting en een plan voor de activiteiten. Deze zullen we presenteren en hier kan je vragen over stellen en aanvullingen meegeven.

Wie mag er meedoen?

Iedereen die in Den Haag woont en de bibliotheek in Wateringse Veld gebruikt of wil gebruiken, mag meedoen.

Wat doet de bibliotheek met reacties van bewoners?

De antwoorden van bewoners op de vragen geven inzicht in wat de bibliotheek fijn maakt en wat er juist kan worden verbeterd. Ook leren we hieruit hoe de bibliotheek de wijk nog meer zou kunnen aanvullen. Op basis van deze inzichten maakt de bibliotheek ontwerpen voor de nieuwe inrichting van de bibliotheek. Ook gebruiken we deze inzichten om vervolgvragen op te stellen over de activiteiten in de bibliotheek. Deze vervolgvragen stellen we eind 2024 aan bewoners.

Voor de jeugdafdeling worden ontwerpen gemaakt op basis van de inbreng van kinderen van verschillende scholen.

Kan ik later nog meedenken over de bibliotheek?

Ja dat kan. Eind 2024 zal de bibliotheek nog een keer met bewoners in gesprek gaan over bijvoorbeeld de activiteiten in de bibliotheek. Voor een overzicht van het proces kan je op de tijdlijn kijken.

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact met ons op via wateringseveld@bibliotheekdenhaag.nl

Hou mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Meld je aan voor updates.

Hou mij op de hoogte

Deel dit project:

Tijdlijn

11 juni tot en met 29 september 2024

Wat vind jij belangrijk voor de bibliotheek?

16 juni 2024 tussen 10.00 en 15.00 uur

Ontmoet ons bij het Zomerfestijn in het Vlietpark

Oktober/november 2024

Deel je wensen voor de activiteiten in de bibliotheek

Eind 2024

De bibliotheek verwerkt de opgehaalde reacties in een plan

Eind 2024

De bibliotheek presenteert de plannen voor de inrichting en de activiteiten

Eind 2025

Verbouwing en feestelijke opening van de vernieuwde bibliotheek!

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren