Spring naar inhoud

Wat is CF070?

De gemeente neemt deel aan het Child Friendly Cities programma van UNICEF. UNICEF heeft een checklist gemaakt waarmee je als gemeente kunt nagaan hoe je het op verschillende thema's doet als het gaat om kinderrechten.

De gemeente wil op basis hiervan in gesprek met kinderen en jongeren, professionals en ouders om te horen hoe zij de stad nu ervaren, wat zij belangrijk vinden en wat prioriteit heeft. Hier gaan we concrete acties aan verbinden voor de gemeente.  #cf070

Ik ben een jongere:

Jongeren

Ik ben een professional:

Professionals

Ik ben een ouder:

Ouders
Translate this page Translate this page Translate this page

Deel jouw idee!

Heb jij een goed idee voor jouw wijk of de stad? Deel het door een e-mail te sturen naar cf070@denhaag.nl of laat je idee achter in de ideeënbus in het Atrium in het Stadhuis (Spui 70).  

Meer over dit project

Waarom neemt de gemeente deel aan het 'Child Friendly Cities' programma?

Den Haag sluit zich als eerste grote gemeente in Nederland aan bij de 'Child Friendly Cities' van UNICEF en gaat de stad nog kindvriendelijker maken. Kinderen en jongeren verdienen de kans om het beste uit zichzelf te halen en fijn en veilig op te groeien. De gemeente Den Haag gaat aan de slag met de daadwerkelijke en concrete verbetering van de situatie van kinderen en jongeren. Dit moet ervoor zorgen dat kinderen en jongeren gezond, veilig en kansrijk op kunnen groeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Waarom is deze vragenlijst er?

Is het fijn om te wonen in jouw dorp of stad? Dat willen de mensen die beslissen over jouw dorp of stad graag weten. We noemen deze mensen bij elkaar ‘de gemeente’. De gemeente wil weten of je veilig en gezond kan opgroeien en of iedereen in jouw omgeving dezelfde kansen heeft. Kortom: of de omgeving kindvriendelijk is. In een kindvriendelijke omgeving zijn er genoeg plekken waar je kunt spelen en chillen. Ook zijn er sportclubs, kun je naar school, zijn de straten veilig en worden er activiteiten georganiseerd. En als het even niet zo goed gaat, kun je hulp vragen. 

Voor de gemeente is het heel belangrijk om te weten hoe kindvriendelijk de plek is waar jij woont. Als sommige dingen nog niet zo goed geregeld zijn, kunnen ze namelijk gaan samenwerken met andere organisaties om het beter te maken. Om te weten te komen hoe kindvriendelijk jouw omgeving is, is deze vragenlijst gemaakt. We willen je vragen om antwoord te geven op de vragen zodat de gemeente nog beter weet wat ze kunnen verbeteren.

Hoe kan ik meedoen en welke invloed heb ik?

Je kunt meedoen door de vragenlijst in te vullen. 

Hou mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de toekomstige participatiemomenten waaraan je kan meedoen? Meld je dan aan voor updates. 

Wie mag er meedoen?

Om te weten hoe kindvriendelijk Den Haag is, willen we kinderen en jongeren tot 18 jaar vragen om de vragenlijst in te vullen. Ook ouders van kinderen en professionals die werken met kinderen mogen de keuzewijzer invullen.

Waarom zijn er drie vragenlijsten?

De gemeente wil een zo goed mogelijk beeld krijgen van wat er goed gaat in de gemeente en wat beter kan. Omdat sommige kinderen nog te jong zijn om de vragenlijst in te kunnen vullen vragen we ook ouders om de vragenlijst in te vullen. Daarnaast willen we ook graag weten hoe professionals die met kinderen en jongeren werken over bepaalde onderwerpen denken.

Wat doet de gemeente met de reacties?

De gemeente gebruikt jouw antwoorden om een beeld te krijgen van welke thema's en onderwerpen kinderen en jongeren belangrijk vinden. De gemeente zal in december van dit jaar aan de hand van onder andere jullie antwoorden starten met het opstellen van een actieplan met punten die aangepakt gaan worden. Jouw mening heeft invloed!

Wat jij vertelt of invult is vertrouwelijk. Je hoeft je naam niet in te vullen en we weten dus niet wat jouw antwoord was. Jouw antwoorden helpen de gemeente aan informatie maar je hoeft niet bang te zijn dat anderen gaan weten wat jij precies vindt.

Kan ik later nog meedoen?

De komende periode zullen we op verschillende manieren in gesprek gaan met kinderen en jongeren. Wil je graag betrokken blijven, dan kan dat zeker! Aan het eind van de vragenlijst kan je aangeven dat je op de hoogte gehouden wil worden.

Kan ik ook offline meedenken?

De komende periode gaan we ook op fysieke locaties met kinderen en jongeren jongeren in gesprek. Wil je graag betrokken blijven, dan kan dat zeker! Aan het eind van de vragenlijst kan je aangeven dat je op de hoogte gehouden wil worden.

Over welke thema's kan ik meedenken?

Thema’s met betrekking tot kinderrechten waarover je mee kunt denken zijn:

  • Non-discriminatie en gelijke kansen
  • Participatie (meedoen, meedenken)
  • Natuur en buiten zijn
  • Gezondheid en welzijn
  • Veiligheid
Hoe veilig is deze site?

De gemeente neemt maatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar kan ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar cf070@denhaag.nl. Geef een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de link van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Betrokken organisaties

Heb je nog andere vragen over dit programma? Stuur dan een mail naar: cf070@denhaag.nl

Hou mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Meld je aan voor updates.

Hou mij op de hoogte

Deel dit project:

Tijdlijn

28 mei tot en met 30 juni 2024

Vul de vragenlijst voor kinderen en jongeren in.

28 mei tot en met 30 juni 2024

Vul de vragenlijst voor volwassenen in.

28 mei tot en met 30 juni 2024

Vul de vragenlijst voor professionals in.

30 juni tot en met 13 juli 2024

De gemeente verwerkt de antwoorden uit de keuzewijzer.

September en oktober 2024

De gemeente gaat verder in gesprek met jullie over thema’s die jullie belangrijk vinden om uiteindelijk oplossingen vast te stellen.

Oktober en november 2024

De gemeente gaat na of de voorgestelde oplossingen realistisch zijn en hoe deze samen met kinderen en jongeren verder uitgewerkt kunnen worden.

Eind november 2024

De gemeente koppelt de resultaten terug aan kinderen, jongeren, ouders en professionals.

December 2024

De gemeente start met het opstellen van een actieplan.

Januari 2025

Start uitvoering actieplan.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte


Geef mij een nieuwe code

Annuleren